tirsdag den 15. januar 2019

RundstykkerRundstykker - Bagt på HUL-Bageplade.


Ingredienser:


Sådan gør du:
 1. Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen.
 2. Bland det godt sammen.
 3. Tilsæt Vand.
 4. Røres sammen på maskine på langsom hastighed i ca. 15 minutter.
 5. Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
 6. Stræk og fold dejen nogle gange.
 7. Vej stykker af på 70 g.
 8. Rul hvert enkelt stykke i en hul hånd - på samme måde som du ruller Boller.
 9. Dyp hvert enkelt stykke i en skål med vand og efterfølgende i Blå Birkes.
 10. Stykkerne placeres nu på din HUL-Bageplade eller på alm. bageplade.
 11. Sæt nu din HUL-Bageplade i ovnen, hvor det nu hæver under damp på hæveprogram (35 grader) i 40 minutter.
 12. Alternativt hæver du på denne måde: Damp i almindelig ovn.
 13. Når hæveprogrammet er færdigt hæves temperaturen i ovnen til 200 grader (varmluft) med damp - lad Stykkerne blive i ovnen under opvarmningen.
 14. Bages nu ca. 33- 35 minutter med damp (incl. tiden hvor temperaturen hæves).
 15. Alternativt bager du i 15 - 17 minutter i opvarmet ovn (200 grader (varmluft), - følg denne vejledning: Damp i almindelig ovn.
 16. Husk at lukke damp ud af ovnen 5 - 10 minutter før Stykkerne er færdigbagt.


 17. Bemærk!: Stykkerne er bagt i dampovn, men bager du i traditionel ovn, kan du sagtens følge opskriften, hvor du blot følger dette: Damp i almindelig ovn.


Lad Stykkerne afkøle på en rist. Det nye Hvedesur i pulver er klar til brug og blandes i melet, uanset om der bages "Her & Nu" Brød eller der skal langtidshæves. Det erstatter den Flydende Hvedesur, der er udgået.

Hvis du vil langtidshæve opskriften ovenfor - Brug denne vejledning.⭐⭐⭐⭐⭐

6 kommentarer:

 1. Hej John. Vi har lige købt en dampovn: BSS577121M
  AEG STEAMCRISP - INDBYGNINGSOVN MED INTEGREREDE DAMPFUNKTIONER OG VARMLUFT. Så vidt vi kan se kan vi ikke se noget hæveprogram på 35 grader. Er det en speciel ovn, der skal til. Man kan vel heller ikke få damp ud af 35 grader?
  Ser frem til dit svar. På forhånd tak.
  vh.
  Bente og Allan Knudsen

  SvarSlet
 2. Hej
  Jeg kender ikke den ovn som I har fået, men ved min ovn er den et specielt hæveprogram, hvor jeg sætter tiden og så styrer ovnen resten. Efterfølgende bager jeg med det indbyggede brødprogram, hvor jeg stiller tiden og temperaturen. Ovnen administrerer herefter dampen. Har I ikke sådan ety brodprøgram i ovnen. Måske det kan bruges til både hævning ogt bagning hvis I selv kan sætte graderne.

  Mange hilsner

  John

  SvarSlet
 3. Hej John.
  Jeg er pt igang med at bage disse rundstykker. Jeg skal bage til min mands fødselsdag den 24 december. Når jeg bager dit formfranskbrød går det super godt. Dejen er dejlig at arbejde med, luftig og blød. Men så snart jeg forsøger mig på rundstykkerne, bliver dejen hård og ja lidt usamarbejdsvillig. De bliver hårde som sten og er ikke til at spise. Jeg følger opskriften 100%. Men kan se der skal mindre vand og ingen olie i rundstykkerne. Hvad gør jeg forkert. Er der en stensikker opskrift du kan anbefale mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Prøv at komme 330 ml vand i - samme mængde som i brødene. Det er på grund af den megen damp der er ved både hævning og bagning at jeg har reduceret vandet lidt. Prøv derfor at bruge samme mængde som ved brød - altså 330 ml.
   Jeg har aldrig olie i morgenstykker.

   Mange hilsner
   John

   Slet
 4. Hej John

  Jeg har fulgt opskriften og de er blevet virkeligt flotte. Dog er de blevet for sprøde. De har en fin krumme men skorpen er tør.

  Kan det have noget med bage-enzym at gøre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Mit bedste bud er at du skal prøve at justere dampen en smule. Du må prøve begge veje - mere eller mindre. Lige pludselig er den der.

   Mange hilsner
   John

   Slet