lørdag den 19. december 2020

Spanske Rundstykker

 


Spanske Rundstykker 
Bagt på HUL-Bageplade  

Her er mit bud på Spanske Rundstykker.

Jeg ved der hersker diskussion om hvorvidt der skal være Sesam på toppen eller ej. For mig har Spanske rundstykker altid været rundstykker UDEN Sesam, men her har jeg lavet nogle uden og andre med Sesam.

Ingredienser:


Sådan gør du:
 1. Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen.
 2. Bland det godt sammen.
 3. Tilsæt Vand.
 4. Røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig. 
 5. Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
 6. Stræk og fold dejen nogle gange.
 7. Vej stykker af på ca. 75 g - jeg får 6 stk. af denne portion.
 8. Lad dejen hvile under plast i ca 15 minutter.
 9. Rul hvert enkelt stykke på samme måde som du ruller en bolle.
 10. Dyp stykkerne i en skål med vand.
 11. Dyp nogle af Stykkerne i en skål med Sesam.
 12. Stykkerne placeres nu på din HUL-Bageplade eller på alm. bageplade.
 13. Nu skal bagværket hæves.
 14. Hæves på pladen under plastikkasse med damp i 40 - 45 minutter. 
 15. Bages nu i 18 - 22 minutter i opvarmet ovn med damp (200 grader (varmluft).
 16. Følg denne vejledning Damp i almindelig ovn.
 17. Husk at lukke damp ud af ovnen 5 - 10 minutter før brødet er færdigbagt.

Lad Stykkerne afkøle på en rist. 

Se min Kage BlogSe min Mad Blog⭐⭐⭐

6 kommentarer:

 1. Jeg oplever at min dej nærmest kun er vand. Hælder du kun noget af vandet i ad gangen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Jeg kommer alt vandet i. Hvis Don den er sådan et det enten kommet for meget vand i eller for lidt mel. Har du kontrolleret om din vægt vejer korrekt.
   Hilsen John

   Slet
  2. Vægten er i stykker, så har omregnet til dl. Jeg har således brugt knap 5 dl mel til 165 ml vand

   Slet
 2. Hej
  Så er det vægten der er problemet. Der skal ikke meget til før dejen bliver forkert.

  Hilsen
  John

  SvarSlet
 3. Hej John.
  Jeg vil gerne have en konsistens i bollen som er blød og luftig, sådan at når man trykker den færdigbagte bollekrumme sammen, så bliver den helt kompakt, så man kan trille små hårde kugler af dem. Jeg skal snart følge din opskrift, men kan du forklare hvad det er der giver den blødhed og luftighed i krummen, som jeg er ude efter? Jeg har nemlig prøvet at tilsætte hvedeprotein og meget anden til min dej, men har endnu ikke fået det resultat jeg ønsker. Jeg mistænker at det handler om mel landingen. Jeg bruger nemlig kun hvedemel, og jeg kan se at der i din opskrift er durum og sigtetmel. Hvis dit svar er, at mel landingen er afgørende, kan du så forklare hvorfor det hænger sådan sammen?

  /Daniel

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Det lyder for mig som om det er almindelige Boller du efterlyser. Morgenstykker bliver bagt med damp og det er det der giver den hårde sprøde skorpe.

   Almindelige boller bages uden damp og det gør at de forbliver bløde.

   Se under Boller/morgenstykker og vælg dem der hedder noget med boller.

   Hilsen John

   Slet